Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås
Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås är en smakfull och härlig fiskrätt som passar till middagsbjudningen. Såsen bryter av mot den milda fisken med sin lite rökiga och starka smak.
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris
Barbequesås
1/2 gul lök
2 msk matolja
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl socker
2 dl krossade tomater
2 dl vatten
1/2 dl chilisås
2 msk tomatpuré
salt och peppar
Fisk
600 g torskrygg
3/4 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till servering
sallad
dressing
bröd
Gör så här
Tips
Rätten går bra att förbereda. Lägg upp portionerna av riset på plåten bredvid fisken. Förvara kallt. Lägg en fuktig handduk över riset innan plåten sätts in i ugnen. Barbequesåsen går bra att förbereda och värma innan servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer