Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås

Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat
0
Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås

Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås är en smakfull och härlig fiskrätt som passar till middagsbjudningen. Såsen bryter av mot den milda fisken med sin lite rökiga och starka smak.

Ugnsbakad torskrygg med jasminris och barbequesås

Ingredienser

4 portioner
4   port jasminris

Barbequesås

1/2   gul lök
2 msk  matolja
1   röd paprika
1   gul paprika
2 msk  rödvinsvinäger
1/2 dl  socker
2 dl  krossade tomater
2 dl  vatten
1/2 dl  chilisås
2 msk  tomatpuré
salt och peppar

Fisk

600 g  torskrygg
3/4 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

Till servering

sallad
dressing
bröd

Gör så här

Tips

Rätten går bra att förbereda. Lägg upp portionerna av riset på plåten bredvid fisken. Förvara kallt. Lägg en fuktig handduk över riset innan plåten sätts in i ugnen. Barbequesåsen går bra att förbereda och värma innan servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salamitortilla med tomatsallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Medelhavsfisk
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo och halloumi på plåt
Betyg 4.6 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falukorv i ugn ratatouille
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad fisk i sötsur sås
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga