Trattkantarellpasta

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
0
Trattkantarellpasta

När du tillagar den här fantastiska pastan sätter du en guldkant på vardagen. Pastan sveps in i en fantastisk gräddig sås innehållande smörstekta trattkantareller och med inslag av sherry, selleri och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Trattkantarellpasta

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  finhackad schalottenlök (1,5 dl motsvarar ca 8 lökar)
2   vitlöksklyftor
2   selleristjälkar
1 msk  smör
300 g  rensade trattkantareller
2 tsk  salt
1 1/2 msk  vetemjöl
2 1/2 dl  mellangrädde
1 msk  konc kantarellfond
2 dl  vatten
1/2 dl  sherry
2 krm  peppar
majsstärkelse
1 dl  hackad persilja
flingsalt

För alla

Fri från ägg, om lämplig pasta används.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse utrörd i grädden och välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: byt grädde och smör mot laktosfritt alternativ. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot gräddersättning från tex Oatly eller Go Green och välj mjölkfritt margarin eller olja. Kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med svampsås
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampmacka med grönkål och manchego
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tjälknöl på rådjur med potatisgratäng à la Bredsjö
Betyg 3 av 5.
115 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga