Tikka masala med röd paprika

Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
3
Tikka masala med röd paprika

Ibland är genvägen faktiskt enklast, här lagas en snabb och enkel tikka masala med hjälp av en färdig grytbas. God och värmande gryta som gärna serveras med fluffigt naanbröd.

Tikka masala med röd paprika

Ingredienser

2 portioner
2   port ris
300 g  kycklingfilé
1 msk  olja
1   röd spetspaprika
1   förp tikka masala grytbas (à 400 g)
ev 1/2 dl  vatten
1   förp naanbröd deg (à 400 g)

Till servering

färsk persilja
matyoghurt (10%)
mango chutney

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen och bröddegen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut kycklingen mot blomkål.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och gott!

Mirjam

2023-07-07

Enkelt och väldigt gott! Men hur länge skall blomkålen steka (eller koka?) om jag byter ut kycklingen?

Katarina

2022-01-19

Vilken sort av mango chutney passar till denna rätt?

Pia

2021-12-06

Testa liknande recept

Pumpagryta i kokosmjölk med yoghurt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tikka masala med ris och blomkål
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tikka masala med köttbullar och ris
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegetarisk tikka masala med havregrädde
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tikka masala med zucchini och champinjoner
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indiska köttbullar med mandel och blomkålsyoghurt
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga