Tacogratäng
Lättlagad och god tacogratäng som serveras med picklad rödlök på toppen. Fräs färsen med kryddmix i en stekpanna, häll över i en form och täck med crème fraiche, riven ost, cocktailtomater och jalapeños. Skjutsa in den i ugnen och vips har du en läcker middag.
Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 rödlök
Tacogratäng
500 g köttfärs
1 msk smör
1 påse taco kryddmix (à ca 30 g)
1 burk salsasås à 230 g (gärna medelstark)
2 dl crème fraiche
3 dl riven cheddarost
250 g cocktailtomater
1/2 dl skivad, inlagd jalapeño
Till servering
1 dl nachochips
1 kruka, grovhackad färsk koriander
För alla
Kontroller noga innehållet i taco kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Recept och bild i samarbete med Arla.
Gör så här
Tips
Löken går utmärkt att pickla dagen innan och spara i en burk i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3752 KJ / 897 kCal
Fett62 g
Salt4.5 g
Kolhydrater41 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra recept, väldigt lättlagat. Jag brukar strunta i den picklade löken och steker lök tillsammans med färsen istället.
Erik
2024-04-21Fantastiskt gott! Blir absolut godast när man använder anammas vego färs!! Å givetvis tacochips på sidan :)
Miranda
2024-03-22Helt underbart god!!!! Istället för köttfärs använde jag Guldfågelns ”tacokyckling”. Hade även creme fraiche bredvid som man kunde klicka på. Eva
Eva
2024-03-02