Tacogratäng

Lättlagad och god tacogratäng som serveras med picklad rödlök på toppen. Fräs färsen med kryddmix i en stekpanna, häll över i en form och täck med crème fraiche, riven ost, cocktailtomater och jalapeños. Skjutsa in den i ugnen och vips har du en läcker middag.

Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 rödlök
Tacogratäng
500 g hushållsfärs eller köttfärs
1 msk smör
1 påse taco kryddmix (à 28 g)
1 burk salsasås à 230 g (gärna medelstark)
2 dl crème fraiche
3 dl riven cheddarost
250 g cocktailtomater
1/2 dl skivad, inlagd jalapeño
Till servering
1 dl nachochips
1 kruka, grovhackad färsk koriander
Gör så här
01:00:00
00:03:00
00:02:00
00:02:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med köttfärs.
Energi3752 KJ / 897 kCal
Fett62 g
Salt4.5 g
Kolhydrater41 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
67 stBra vardagsrätt för oss med småbarn pga enkelt, snabbt och gott. Vi lade till ett paket kidneybönor och majs med vegofärsen för att få mer textur och matigare.
Johanna
För fyra personer... 1dl nachochips... 🙄
Simon
Nja, helt ok vardagsmat, men inte nåt jag kommer att göra igen. Vanliga tacos är betydligt godare!
Eva