Recept: Tacogratäng
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Tacogratäng

82 röster

Spännande variant på den alltid så populära fredagstacosen. Här i form av en gratäng med tacokryddad färs, majs tacosås, squash och krispiga tortillachips och riven ost som pricken över i. Självklar barnfavorit utlovas!

Detta är ett recept från Billiga veckan v 43, 2012.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 40 g taco kryddmix
  • 390 g pastasås vitlök
  • 3 tomater
  • 340 g majs
  • 200 g tortillachips
  • 1 dl riven ost
  • 1 zucchini
  • salt och peppar
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl gräddfil

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan och tillsätt färsen. Stek tills den är klar och rör i tacokryddan. Häll över pastasåsen och låt koka upp.
  3. Skär tomaterna i skivor.
  4. Häll köttfärssåsen i en ugnssäker form och lägg på tomaterna och hälften av de avrunna majsen. Krossa några nävar med chips grovt och varva med riven ost på toppen. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Strimla zucchinin med en potatisskalare och blanda med resten av majsen. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär isbergssalladen och skala och hacka rödlöken.
  7. Servera tacogratängen med gräddfil, extra chips, zucchini- och majssallad, isbergssallad och rödlök.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningarna på taco kryddmixen, pastasåsen och tortillachipsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut den rivna osten. Läs noga ingrediensförteckningarna på taco kryddmixen, pastasåsen och tortillachipsen.