Surkål - syrad vitkål
Gör egen klassisk surkål, kungen bland syrat. Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Kummin och enbär ger smak åt denna klassiker som passar till bland annat fläskkött och korv.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
15 portioner
1 3/4 kg vitkål
1 msk jodfritt salt
1 tsk hel kummin
1 msk enbär
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Receptet uppdaterat december 2023.
Gör så här
Tips
Det går bra att utesluta kummin och enbär.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi144 KJ / 34 kCal
Fett0.1 g
Salt1.41 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
Vad är det för fel när det inte börjar bubbla/jäsa?
Ann charlotte
2023-10-31Jag har gjort en stor sats i en stor glasburk. Nu måste jag ju fördela detta i små burkar. När jag öppnar och rör i kålen blir den förbrukad då?? Hur länge håller den i småburkarna då?
Maria
2023-09-08Hej Maria! Det går bra att flytta över till mindre burkar. Se till att anävda rena redskap och rena burkar. Hållbarhet är sedan som för en öppnad burk, dvs ca 1 månad. Som med allt hemlagat, titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-22Enkelt och bra recept. Använde rödkål som strimlades på mandolin, uteslöt enbär och kummin. Blev supergott, kommer att göra fler gånger.
Lena
2023-03-13