Spätta med kräft- och äggsås

Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Spätta med kräft- och äggsås

En somrig fiskrätt är den här stekta spättan som serveras med en sås med kräftor och ägg.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2012

Spätta med kräft- och äggsås

Ingredienser

4 portioner
400 g rödspättafilé
4 port ris eller annat gryn
2 ägg
salt
peppar
1 dl vetemjöl
170 g kräftstjärtar i lake
1 ask krasse
2 dl lätt crème fraiche
1/2 citron
ca 1 krm cayennepeppar (eller mer efter smak)
2 morötter
2 msk smör eller margarin

Gör så här

00:08:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Lättlagat, vill man lyxa till det - använd mandelmjöl och sesamfrön till panering, men det blev jättegott även enligt receptet

    Ingegerd

  • Denna maträtt var GOD och väldigt enkel att laga. Många av ingredienserna är sådana som går att köpa och spara när det är extrapris och väldigt många av dem är vanliga i mitt hushåll. Rekommenderas

    Ingegerd

Näringsvärde per portion

Energi2451 KJ / 584 kCal
Fett17.7 g
Kolhydrater65.2 g
Protein39.9 g

Testa liknande recept

  • Rödspätta med ägg- och kräftsås
    Betyg 3.3 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax- och kräftfylld rödspättafilé
    Betyg 4.3 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Stekt spätta med ägg- och citronsås
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt spätta med kräfttzatziki
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad