Sockersaltade kanelmandlar

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
1
Sockersaltade kanelmandlar

Servera salta, smarriga mandlar som tilltugg under julfirandet. Mandlarna får en söt smak av socker och kanel innan de saltas. Låt de sedan svalna innan du serverar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Sockersaltade kanelmandlar

Ingredienser

6 portioner
200 g  sötmandel
2 dl  socker
2 msk  vatten
2 tsk  malen kanel
1 msk  rapsolja
2 tsk  flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Koka kortare, när sockret kristalliserats fick jag det inte att smälta igen. Försök 2 konstaterade jag att det oxå gäller vara snabb när mandlar etc är i smeten, se till få ut på plåt snabbt innan sockret kristalliseras. Gott, ta m fördel mer salt.

Malin

2011-12-20

Testa liknande recept

Knäckkola
Betyg 2.4 av 5.
892 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hektors mjölkfria knäck
Betyg 3.2 av 5.
133 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Favoritknäck
Betyg 2.3 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Limeknäckklubbor
Betyg 3.1 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fikonbollar
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökiga mandlar med flingsalt
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga