Smörrebröd med kumminlax och pepparrotsmajo

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Smörrebröd med kumminlax och pepparrotsmajo

Detta utsökta danska tilltugg med lax, kummin och pepparrotsmajo är lätt att svänga ihop. Du använder rågbröd, laxfilé och kummin till smörrebrödet. Den smakrika majonnäsen vispar du ihop av ägg, senap, citron och pepparrot på tub.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Smörrebröd med kumminlax och pepparrotsmajo

Ingredienser

4 portioner
300 g  skinn- och befri laxfilé (som varit fryst minst 3 dygn)
1 msk  socker
1/2 msk  salt
3 msk  hel kummin
1/2 dl  finskuren dill
4   tunna skivor danskt rågbröd
smör till brödet
ev finstrimlad salladslök och citronskivor till garnering

Pepparrotsmajo

1   äggula
1 tsk  dijonsenap
1 tsk  färskpressad citronjuice
2 krm  salt
1 dl  matolja
2 - 2 1/2 tsk  pepparrot från tub

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut hemlagad majonnäs och välj i stället äggfri specialmajonnäs  och smaksätt den med pepparrot.

Gör så här

Tips

Tänk på att ingredienserna till majonnäsen ska ha samma temperatur så får du ihop den utan att den skär sig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Smörrebröd med potatis - kartoffelmad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksmajonnäs
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med potatis och sparris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörrebröd ansjovis royal
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga