Smörrebröd med kumminlax och pepparrotsmajo
Detta utsökta danska tilltugg med lax, kummin och pepparrotsmajo är lätt att svänga ihop. Du använder rågbröd, laxfilé och kummin till smörrebrödet. Den smakrika majonnäsen vispar du ihop av ägg, senap, citron och pepparrot på tub.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
Ingredienser
4 portioner
300 g skinn- och befri laxfilé (som varit fryst minst 3 dygn)
1 msk socker
1/2 msk salt
3 msk hel kummin
1/2 dl finskuren dill
4 tunna skivor danskt rågbröd
smör till brödet
ev finstrimlad salladslök och citronskivor till garnering
Pepparrotsmajo
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 dl matolja
2 - 2 1/2 tsk pepparrot från tub
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut hemlagad majonnäs och välj i stället äggfri specialmajonnäs och smaksätt den med pepparrot.
Gör så här
Tips
Tänk på att ingredienserna till majonnäsen ska ha samma temperatur så får du ihop den utan att den skär sig.
Har du lagat receptet?
Kommentarer