Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 min

Shortbread från Skottland

Betyg
8 röster

Shortbread är en mumsig och seg dessert med inspiration från Skottland. Kakorna bakas en kort stund i ugnen och pudras med florsocker. Dessa shortbread smakar som bäst nybakade och ännu lite varma!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999.

Ingredienser

20 st

  • 175 g smör
  • 50 g florsocker
  • 175 g vetemjöl
  • 50 g rismjöl (finns i välsorterade butiker på hälsokosthyllan)
  • florsocker att pudra över

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör med florsocker vitt och pösigt. Rör i vetemjöl och rismjöl. Arbeta samman till en deg.
  3. Kavla ut till en tunn platta och ta ut ca 20 cirklar (för 20 st) med ett glas eller liknande.
  4. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Baka i ca 15 minuter, tills de fått lite färg.
  5. Pudra över lite florsocker medan de är halvvarma.