Semifreddo med nötter och maräng
Semifreddo med nötter och maräng är en festligt recept med glasskaraktär som du gör av bland annat ägg, maräng, nötter, konjak eller brandy och grädde. Garnera med choklad och frukt. Servera semifreddon med härlig varm chokladsås!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002
Ingredienser
10 portioner
4 ägg
1 dl socker
2 påsar maräng (2 påsar kan bytas mot 450 g torrone à 80 g)
1 dl finhackade nötter
1/2 dl konjak eller brandy
3 dl vispgrädde
Chokladsås
200 g mörk blockchoklad
1 dl vispgrädde
Garnering
200 g mörk blockchoklad
1 ask physalis eller annan frukt
För alla
Fri från gluten, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i torrone. Rätten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Torrone kan närmast jämföras med nougat, en vit hård marängmassa fylld med nötter. Överallt runt Medelhavet är torrone det givna julgodiset.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lite för mycket med choklad till garnering när det ingår kraftig chokladsås.
Fredrik
2004-08-23