Sås till gravad lax

Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Sås till gravad lax

Superenkelt och gott tillbehör som kompletterar den gravade laxen. Blanda den syrliga crème fraichen med smakrik senap och söt sirap. Krydda med salt och vitpeppar innan såsen är klar för servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Sås till gravad lax

Ingredienser

4 portioner
2 dl crème fraiche
2 msk grovkornig senap (helst osötad)
2 tsk ljus sirap
1 - 1 1/2 krm nymalen vitpeppar
1 - 1 1/2 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Så enkelt, så gott. Rekommenderas varmt. Jeanette

    Jeanette

  • Ska det verkligen vara 3/4 dl salt och socker? 3/4 msk kanske stämmer bättre! Håller med Daniel Thulin, det är verkligen MYCKET konstiga propotioner.

    Kristina

  • Ska det verkligen vara 3/4 dl salt och socker? 3/4 msk kanske stämmer bättre! Håller med Daniel Thulin, det är verkligen MYCKET konstiga propotioner.

    Kristina

Testa liknande recept

Pepparrotsröra
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kall senapssås
Betyg 2.5 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Äppel- och blomkålssallad
Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Varma ost- och skinkklämmor
Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Påskpaj med laxsallad
Betyg 2 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pasta med kål- och baconröra
Betyg 3.8 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad