Sallad hela veckan

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Sallad hela veckan

På ungefär en halvtimme kan du göra en härlig salladsbas som håller nästan hela veckan så länge den förvaras i kyl. Blanda sedan basen med olika tillbehör för varje dag. Vad sägs om god sallad med senapssmak eller krispig nöt- och äppelsallad?

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Sallad hela veckan

Ingredienser

8 portioner
1 dl  äppelcidervinäger
1 dl  olivolja
2 tsk  socker
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
5   morötter
1   vitkålshuvud
liten purjolök

Smaksättningar

Måndag: sesamfrön, färsk koriander
Tisdag: skivat äpple, rostade hasselnötter
Onsdag: råriven rödbeta, rostade pumpakärnor
Torsdag: matyoghurt, dijonsenap

För alla

Bassalladen och smaksättningar för måndag till onsdag är fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Smaksättning för torsdag:
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Gott o fräscht, bekvämt med färdig sallad i kylen😋

Anna-lisa

2020-03-03

Testa liknande recept

Torshi – persisk grönsaksblandning
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxgryta med rödbetor och vitkål
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizzasallad
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gryta à la russe
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsrullar i oreganosås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga