Söt saffranspannkaka

Ett charmigt recept på söt saffranspankaka som passar utmärkt att servera som dessert på fest. Du gör efterrätten av bland annat risgrynsgröt, saffran, mandel, ägg och grädde. Utsökt att servera med vispad grädde och sylt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stEn fundering. Vad skiljer detta recept mot nr 12 från 2000. Samma recept gav då 4 portioner medans detta ska ge 6 portioner. Sämre tider nu? Det enda jag kan se är skillnad är mängden saffran. Och tiden i ugnen. Oavsett så blir det supergott. 😊
Christoffer
Enkelt att följa och passar perfekt till midsommar som alternativ till jordgubbstårtan 😀🔆
Patric
Vi har precis varit på Gotland där vi åt detta för första gången. Detta receptet smakade lika gott 😋
Irene
Gött och enkelt! Dubblade mängden saffran (som vanligt, oftast har Ica recepten för lite i min smak). Min persiska make sa att det smakade hemma. Tänker att det måste vara ett bra betyg.
Jessika
Det här receptet är gudasänt! Jag har tack vare detta infört saffranspannkaka som mycket uppskattad jultradition hemma hos oss. Det här är en av de godaste glutenfria efterrätterna jag smakat.
Elin
Har ofta velat prova denna delikatess men inte hittat något bra recept. Det här var både enkelt och mycket gott. Eftersom det inte finns salmbär där jag bor använde vi hemlagad blåbärssylt och s.k cumberlandsylt.
Eva