Saffransmuffins med kalkon och vindruvssallad
Dessa saffransmuffins som du serverar med en härlig fyllning av vindruvor, crème fraiche och äpple är alldeles utmärkta små förrätter till julbordet eller på buffén. Muffinsen och den krämiga vindruvssalladen avrundar du fint med lite rökt kalkon.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
12 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/4 g saffran (1/4 g saffran motsvarar ca 1/2 krm)
1 1/4 dl vatten
2 ägg
3/4 dl filmjölk
1/2 dl olivolja
Fyllning
100 g vindruvor
2 dl crème fraiche
50 g rostade pinjenötter
1 äpple
100 g rökt kalkon
rucolasallad
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer