Rostade kryddiga kikärtor
Kikärtor som rostats i ugnen är urläckert och superenkelt som snack eller drinktilltugg. Rosta kikärtorna i vitlöksolja och krydda med paprikapulver för kryddig smak och fin färg.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001
Ingredienser
6 portioner
2 förp kikärtor (à ca 400 g)
3 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör så här
Tips
Kikärtorna kan förvaras i ca 1 vecka om de ligger i en burk med lock i kylskåp.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1005 KJ / 240 kCal
Fett11 g
Salt0.83 g
Kolhydrater22 g
Protein10 g
Kommentarer
Så himla goda men vilket helvete att städa ur ugnen eftersom de exploderade, vad gjorde jag för fel?
Alexandra
2023-07-01Hittar inte vitlök i receptet
Birgitta
2023-02-23Jag använde mig av 2 paket, skalade dem (tycker de blir krispigare då), 1/2 dl olivolja, 1 tsk salt, 2 tsk paprikapulver och 2.5 tsk vitlökspulver + lite cayennepeppar. Körde dem i varmluftsugn på 180°c och rörde om varje kvart. Körde 45 minuter men borde tagit ut dem efter 40, det går fort på slutet! Mina blev krispiga och smakrika.
Matilda
2023-02-12