Rödkålssallad med rostade solrosfrön
Rödkålssalladen innehåller rödkål, morötter och rostade solrosfrön. När du tillsätter den friska dressingen gjord på senap, vinäger, honung och olja blir salladen saftig och smakrik!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001
Ingredienser
6 portioner
1 kg rödkål
3 morötter
1 dl rostade solrosfrön
Dressing
1 1/2 tsk grov osötad senap
2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
ca 1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1125 KJ / 268 kCal
Fett21 g
Salt1.25 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g
Kommentarer
Jättegott!
Frida
2024-01-04Supergod!! Jag la till lite rostade sesamfrön åxå
Annika
2023-12-23Frisk och fräsch sallad. Jättegod!
Anna
2023-01-01