Rödkål med timjanvinägrett

Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
1
Rödkål med timjanvinägrett

Tjusig finstrimlad rödkål, fetaost och rostade solrosfrön i en enkel vinägrett av olivolja och balsamvinäger. En fräsch rödkålssallad som passar till skinka, köttbullar, revbensspjäll eller andra kötträtter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Rödkål med timjanvinägrett

Ingredienser

6 portioner
1/2   rödkålshuvud (à 1 kg)
3 msk  olivolja
1 msk  vit balsamvinäger
1/2   kruka hackad färsk timjan
2 krm  flingsalt
1 krm  svartpeppar
200 g  fetaost
1/2 dl  rostade solrosfrön

Gör så här

Tips

Supersallad till skinka, köttbullar och revbensspjäll!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Det var en supergod sallad pa julbordet! Men jag tanker servera den till flera kottratter. Blandningen mellan sott, salt, ort och notsmak var en harlig kombination.

Elisabeth

2009-12-28

Testa liknande recept

Kristyr utan ägg
Betyg 2.6 av 5.
336 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Värmande glöggbourbon
Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spenatsallad med fetaost
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk Ris à la Malta
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mustig float
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Johans julmumma
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga