Rödbetstårta med vinkokta rödbetor & morötter
Vill du imponera på dina gäster så prova denna rödbetstårta med vinkokta rödbetor och morötter. En annorlunda tårta med frukter, bär och rotsaker i skön mix på en kakbotten som du fyller med färskost, rödbetor och choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
8 bitar
1 gulbeta
2 små morötter (gärna olika färger)
ca 200 g melon t ex galia eller cantaloupe
1 nektarin eller persika
2 dl torrt vitt vin
1/2 dl socker
1 citron
Botten
200 g kakor t ex digestive eller kolasnittar
1 ägg
50 g smör
1/2 dl vetemjöl
Fyllning
100 g vit choklad
2 kokta, skalade och klyftade rödbetor
400 g färskost
2 ägg
färskpressad juice av 1 1/4 citron
1/2 dl honung
vinbär och hallon till garnering
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer