Rimmad kalkon med sötpotatispuré och tranbär
En perfekt rätt för lite festligare tillfällen finner du i denna rimmade kalkon med sötpotatispuré och tranbär. Koka sötpotatisen medan du steker kalkonfilén och gör sedan en puré av potatisen. Servera med en tranbärssallad toppad av citrusdressing.
Ingredienser
4 portioner
2 kalkonfiléer (à ca 300 g)
smör eller margarin
salt
Sötpotatispuré
ca 800 g sötpotatis
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar eller konc fond (2 tärningar motsvarar 3 msk konc kycklingfond)
25 g smör eller margarin
Tranbärsallad
1 päron
1 påse mâchesallad
1 dl torkade tranbär
1/2 dl pumpakärnor
rivet skal av 1 tvättad apelsin
3/4 dl färskpressad apelsinjuice
2 tsk vitvinsvinäger
olivolja
salt och svartpeppar
För alla
Fri från gluten. Fri från ägg. Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Tips
Förenkla!
Mosa den kokta sötpotatisen med gaffel tillsammans med smör eller margarin. Späd med kokvattnet för lösare mos.
Har du lagat receptet?
Kommentarer