Recept: Rabarbersoppa med kardemummayoghurt och skorpsmulor
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

Rabarbersoppa med kardemummayoghurt och skorpsmulor

9 röster

Denna rabarbersoppa är en sommarfräsch dessert eller ett mellanmålsalternativ. Soppan, som är smaksatt med vanilj, ska serveras kall och är svalkande god. Servera med en klick kardemummayoghurt och skorpsmulor av exempelvis biscotti.

Ingredienser

  • 4 rabarberstjälkar (à 110 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång eller ersätt med 2 tsk vaniljsocker per vaniljstång
  • ca 5 dl vatten
  • 1 citron
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 2 msk florsocker
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 8 biscotti (skorpor)

Så här gör du

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg ned i en kastrull och strö över socker och delad och utskrapad vaniljstång. Fyll på med vatten så det täcker och koka tills rabarbern är riktigt mjuk. Låt dra och sila sedan bort rabarbern.
  2. Tvätta och riv skalet av citronen. Rör yoghurt med citronskal, florsocker och stött kardemumma.
  3. Krossa skorporna grovt.
  4. Smaka av soppan med pressad citronjuice och servera den väl kyld med kardemummayoghurt och skorpsmulor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på biscotti för samtliga allergener.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria mandelskorpor.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).