Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt

Betyg 4.8 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt

Soppa med rabarber är en sommarfräsch efterrätt. Denna klara rabarbersoppa med citron är också smaksatt med vanilj. Den ska ätas kall och är svalkande god. Servera med en klick kardemummayoghurt och skorpsmulor av exempelvis biscotti.

Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 rabarberstjälkar (à 110 g)
1 dl strösocker
1 vaniljstång eller ersätt med 2 tsk vaniljsocker per vaniljstång
ca 5 dl vatten
1 citron
2 dl yoghurt (10%)
2 msk florsocker
1/2 tsk kardemummakärnor
8 biscotti (skorpor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Ge gärna lite tips på vad man kan göra med de avsilade rabarberna.

    Ylva

  • Mycket smak och jättegott!

    Eva

  • Var väldigt skeptisk till denna soppa, men den var FANTASTISKT god!!!!

    Sofia

Näringsvärde per portion

Energi874 KJ / 209 kCal
Fett5.1 g
Kolhydrater36.7 g
Protein3.5 g

Testa liknande recept

  • Rabarberlängtan
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberbål
    Betyg 2.9 av 5.98 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vaniljparfait med rabarber
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad