Plommon i amaretto

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Plommon i amaretto

En briljant blandning av godsaker hittar du i den här bedårande efterrätten. Plommonen kokas med vaniljstång, socker och citron och placeras tillsammans med björnbär och hallon i en glasburk där frukterna sveps in i smakfull amarettolikör.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Plommon i amaretto

Ingredienser

4 portioner
6 dl  vatten
3 1/2 dl  socker
skal och juice av 1   citron
1   vaniljstång
1 kg  plommon
några dl färska hallon och björnbär
3 dl  amarettolikör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt gott! Jag gjorde utan bär, bara plommon och lag. Vi gjorde hälften med och hälften utan Amaretto. Båda mycket goda (och jag gillar inte Amaretto så mycket egentligen men det här var gott). Den utan Amaretto var snäppet bättre. Syrlig och söt på samma gång. Mums! Även pappa som har ätit mycket inkokt frukt i sina dar älskade receptet (både utan och med Amaretto, även om jag tror att även hans favvo var utan Amaretto).

Anna

2014-08-20

Testa liknande recept

Vaniljkokta plommon med myntagrädde
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommon i portvin
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm chokladbakelse med vaniljkokta plommon
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonsoppa med kardemummapannacotta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Vaniljkokta nektariner
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga