Pasta carbonara

Pasta carbonara är en klassisk, snabblagad pastarätt som är så otroligt god. Den rökta bogfläsken steks och får puttra i en krämig gräddsås. De små gröna ärtorna ger såsen en mild sötma och gifter sig fint med den rökiga bogfläsken. Servera med al dente pasta och garnera med en solig äggula. Buon appetito!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2812 KJ / 669 kCal
Fett30.7 g
Salt3.75 g
Kolhydrater59.7 g
Protein35.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stVegobacon
Karin
Cabonara har inte grädde i sig...
Alexander
Jag tror att om man slänger grädde i en pasta och kalla det för Carbonara så nekas man tillträde till italien. Byt ut mot pecorino.
Jonathan
Krämigt o gott !!
Maria
Lök?
Simon
Hej Simon! Nej ingen lök i carbonaran, men gillar du det kan du självklart tillsätta lök (se tipset) eller prova denna baconpasta istället https://www.ica.se/recept/kramig-baconpasta-714960/ Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Eller köp vanlig grädde så slipper man även köpa majsstärkelse för att reda av det. Vill man ha tunn grädde kan man spä den med 50% vatten så har du matlagningsgrädde.
Simon
Enkelt att tillaga, men det var alldeles för mycket ärtor. Häften hade varit nog. Riven parmesanost över blir en god smaktillsatser. Försiktighet med salte, då fläsket kan ge en del.
Jan
Om man gör Carbonara på grädde kan man knappast vara kock ...
Peter