Pasta Bolognese på högrev

Pasta bolognese på högrev har en svårslagen fyllighet och perfekt sälta i smaken. Det är en mustig specialbolognese som genom smaksättare som bland annat rött vin, sardellfiléer och rotselleri blir en pasta bolognese som passar för finmiddagar och fester.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 kg högrev
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 sardellfiléer i olja
2 morötter
100 g rotselleri
2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
2 dl rött vin
1/2 tsk socker
2 msk finhackad rosmarin
400 g pasta (t ex pappardelle)
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
ca 2 dl finriven parmesan
ev basilika
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stBytte ut selleri mot palsternacka, la till timjan, oregano och ett lagerblad. Kokade i 5.5 timmar. Magiskt 😋
Anders
Ni som provat, kör ni på färsk eller torkad rosmarin?
Evelina
Låt det hela koka hela eftermiddagen så blir det tokgott!!
Oskar
Som föregående talare kokade jag den totalt 2,5 h. SÅ GOTT! Jag kunde inte hålla mig från att provsmaka både 1,2,5 och 8 gånger... Mycket bra recept, den blir en "spara"!
Lena
Supergott! Dock kokade jag den nästan en timma längre, dvs totalt två och en halv timma för att få köttet perfekt.
Samuel