Päronflarn med citron och mandelmassa

Betyg 4.7 av 5.
33 personer har röstat
4
Päronflarn med citron och mandelmassa

Päronflarn är en ljuvlig och enkel dessert på smördeg och päron smaksatt med mandelmassa, kardemumma och citron. Denna efterrätt är lätt att göra utan gluten genom att välja en glutenfri smördeg. Servera det nygräddade flarnet med lättvispad grädde eller glass och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Päronflarn med citron och mandelmassa

Ingredienser

6-8 portioner
1   rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
1   ägg
3/4 dl  vispgrädde
200 g  mandelmassa
1/2 msk  finrivet citronskal
3   päron
1 tsk  mortlade kardemummakärnor
2 msk  flytande honung

Till servering

1 msk  färskpressad citronjuice
lättvispad grädde eller vaniljglass till servering

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfri glass eller grädde till servering. Välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och glass eller grädde till servering mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfri smördeg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Ljuvligt gott!

Annika

2022-10-31

Det tog ett tag och en sökning på Google innan jag kom på att det som i trycksaken jag fick i brevlådan såg ut som nån slags exotisk krydda vid namn mortalde egentligen skulle vara mortlade kardemummakärnor 😂.

Kristina

2022-10-06

Hej Kristina! Hoppsan, vi ber om ursäkt för att tryckfelsnissen hade varit i farten. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu rättat till stavningen. Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-10-06

Riktigt mumsig!

Lisa

2020-08-15

Testa liknande recept

Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost
Betyg 4.8 av 5.
115 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päron med frön & nötter
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Päron med lingon- och mandeltäcke
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga