Päronflarn med citron och mandelmassa
Päronflarn är en ljuvlig och enkel dessert på smördeg och päron smaksatt med mandelmassa, kardemumma och citron. Denna efterrätt är lätt att göra utan gluten genom att välja en glutenfri smördeg. Servera det nygräddade flarnet med lättvispad grädde eller glass och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
6-8 portioner
1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
1 ägg
3/4 dl vispgrädde
200 g mandelmassa
1/2 msk finrivet citronskal
3 päron
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2 msk flytande honung
Till servering
1 msk färskpressad citronjuice
lättvispad grädde eller vaniljglass till servering
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfri glass eller grädde till servering. Välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och glass eller grädde till servering mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfri smördeg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ljuvligt gott!
Annika
2022-10-31Det tog ett tag och en sökning på Google innan jag kom på att det som i trycksaken jag fick i brevlådan såg ut som nån slags exotisk krydda vid namn mortalde egentligen skulle vara mortlade kardemummakärnor 😂.
Kristina
2022-10-06Hej Kristina! Hoppsan, vi ber om ursäkt för att tryckfelsnissen hade varit i farten. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu rättat till stavningen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-06Riktigt mumsig!
Lisa
2020-08-15