Pasta med kantareller och mascarpone
En höstig pasta med kantareller kommer lastat! Gör din kantarellpasta med vitt vin, mascarponeost, vitlök och riven parmesan så blir den lyxigt mäktig. Bjud på detta en höstmiddag och alla kommer vilja ha receptet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: kontrollera fonden och ersätt mascarpone med t ex laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden. Ersätt mascarpone med mjölkfritt alternativ, t ex någon mjölkfri färskostvariant, alternativt Sour Supreme (innehåller soja)/Yosa Havre fraiche. Byt parmesanost mot tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta och kontrollera fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott!
Jonas
2024-02-24Höstens bästa svamppasta! Dubblar ”såsen” för att få det lite krämigare. Tar också mer chili och salt efter smak. Ett toppenrecept!
Maria
2023-11-26Supergott, hyfsat enkelt att tillaga, jag använder hellre chiliflakes än färsk för att ha kontroll över styrkan. Spara lite extra pastavatten för att ha att värma i om det blir rester över.
Johanna
2023-10-02