Pannacotta med passionsfrukts-topp

Betyg 3 av 5.419 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Pannacotta med passionsfrukts-topp

Klassisk italiensk dessert. Mäktig vaniljpannacotta med ett härligt täcke av fruktig passionsfruktsjuice. Ett både gott och trevligt sätt att avsluta en middagsbjudning.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

16 små bägare
1 l vispgrädde
2 dl socker
5 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker

Topping

1 gelatinblad
1 dl utspädd passionsfruktjuice

Gör så här

00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Enkel, var generös m toppingen

    Elisabeth

  • Evelina måste ha läst helt fel i receptet för till 1 liter funkar 5 gelatinblad alldeles utmärkt. Det blir jättegott! Jag tog färska passionfrukter och granatäpplekärnor som topping hur fräscht som helst! Och det blir jättevacker förg av granatäpple. Mums!

    Ingmarie

  • Evelina måste ha läst helt fel i receptet för till 1 liter funkar 5 gelatinblad alldeles utmärkt. Det blir jättegott! Jag tog färska passionfrukter och granatäpplekärnor som topping hur fräscht som helst! Och det blir jättevacker förg av granatäpple. Mums!

    Ingmarie

  • Ska göra denna pannacotta tills imorgon. Läste nu kommentarerna och undrar om jag ska behöva minska på gelatinet? Evelina du har skrivit att det blir för mycket gelatin till 1 dl grädde men receptet är på 1L grädde har du skrivit fel i kommentaren eller läst fel i receptet?

    Therése

  • Jag har precis provat på recepten. Jag är ingen bagare men jag kan säga så mycket som att detta går INTE att äta. Alldeles för mycket gelatin gentemot 1 dl grädde. Något fattas.

    Evelina

  • Efter att ha gjort detta till 14 pers tycker jag följande: Byt ut vaniljsockret mot äkta vaniljstång som får koka med grädden. 2 st kan nog vara lagom. OBS, fröna sedimenterar! Topping: strunta i juicen och gelatinet. Ta färsk passionsfrukt, typ 1-1/2 frukt per portion som gröps ur på toppen just innan servering.

    Sten-olof

  • Mmm va´gott. Ser mkt trevligt ut också!

    Johanna

  • 1 dl passionsfruktsjuice är absolut för lite till 16 portioner. Det är lagom till 4!

    Lars

  • Jag har tänkt använda detta recept imorgon nyårsafton. Har provgjort 4 port. Tycker dock att 1 liter grädde verkar lite till 16 portioner, liksom 1 deciliter passionsfruktsjuice. Stämmer verkligen detta till 16 portioner?!

    Pernilla

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bägare.
Energi1190 KJ / 285 kCal
Fett25 g
Salt0.04 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Saffranspannacotta
    Betyg 3.6 av 5.211 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranspannacotta med bär
    Betyg 3.5 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddig yoghurtpannacotta med hallon
    Betyg 3.2 av 5.145 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lakritspannacotta
    Betyg 2.9 av 5.161 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannacotta med kaffesmak
    Betyg 3.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad