Panerad spätta med räksås

Panerad rödspätta är en klassisk husmansrätt som uppskattas av både stora och små. Rödspättan steks gyllene och frasig och serveras med nykokt potatis, en krämig räksås och krispiga gurkstavar. En enkel men lyxig vardagsrätt som snabbt blir en familjefavorit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3061 KJ / 732 kCal
Fett21.4 g
Salt2.11 g
Kolhydrater87.1 g
Protein43.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sandefjordsås är outstanding till fisk och sparris.
Björn
2024-06-28Tips på annan sås än räksås?
Penélope
2024-01-21Mycket bra recepy
Kjell åke
2021-05-15