Palsternackskaka med apelsinfrosting

Morotskakan har fått allvarlig konkurrens! För den här palsternackskakan med kardemumma är minst lika saftig och otroligt god. Den krämiga apelsinfrostingen på toppen tjänar som pricken över i. Överraska dina gäster och se vad de tycker!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Ingredienser
10 portioner
275 g palsternacka
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 tsk salt
ev blommor till garnering, gärna ringblommor
Apelsinfrosting
75 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
200 g färskost
1 msk finrivet apelsinskal
1 dl vispgrädde
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2354 KJ / 562 kCal
Fett35 g
Salt1.2 g
Kolhydrater54 g
Protein7 g
Kommentarer
10 stHade inte tillräckligt med palsternacka så fyllde ut med morot, och ersätte hälften av kardemumman med kanel. Blev även en citronfrosting istället för apelsin. Smakar fantastiskt!
Zimonn lance
Väldigt god. Palsternackan har inte dock någon jätte tydlig smak, morotskaka smakar nog lite mer.
Stefan
Jättegod och saftig!
Kristinn
Överraskande god
Jennifer
Blev jättegod. Rekommenderas!
Katarina
Min smakade rapsolja :/
Mirjam
Hej Bita! Det går säkert bra men inget vi har testat på detta recept. Om du vill baka en morotskaka så kan du söka på morotskaka så får du upp olika varianter. Hälsningar, Veronica
Ica-köket
Kan man byta ut palsternackan till morötter med samma mått om man ändå vill göra en morotskaka?
Bita
Vilken härligt saftigt kaka, rekommenderas verkligen. Toppen betyg!
Mariah
Trots att familjen var rätt skeptisk till konceptet palsternackskaka beslöt jag mig för att testa denna. Kakan blev saftig och god och uppskattades av hela familjen.
Emmie