Moule marinière (Musslor i vitt vin)
.jpg)
Moule marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Du lagar enkelt denna festmåltid genom att låta musslorna dra i torrt vitt vin med vitlök, schalottenlök och persilja. Servera med frasiga baguetter.
.jpg)
Gör så här
00:01:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2872 KJ / 685 kCal
Fett27 g
Salt3.5 g
Kolhydrater18 g
Protein94 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
13 stBrukar slå i några kvistar timjan, hackad chili och lite skivad fänkål. Ger en liten god extra kick!
Robin
Väldigt gott!
Hans
Ett recept som aldrig går fel. Dottern (som är vegetarian, ibland vegan) älskar det! Hon godkänner musslor (hänsyn till miljöavtrycket), Och så gott det blir! Toppen!
Ulrika
Brukar steka lite syrligt äpple och chili med löken och krydda med lite saffran innan vinet.
Jessica
Hej! Hur gör man denna rätt med frysta musslor och hur mycket musslor ska man ha då?
Amanda
Supergott!! Vi har i lika mkt grädde som vin. Häller i grädden när det återstår 1-2 min av reduceringen (så grädden hinner bli varm).
Malin
Super gott! Men ta i lite grädde på slutet så blir såsen runt extra god
Charlotta
Men grädde tycker jag är ett måste!
Johanna
Älskar detta recept, men har självklart grädde också :-)
Kicki
Mycket bra .Tack för tipset med grädde i när man kokar ihop spadet.
Gunnel