Morotsbröd med yoghurt
Ljuvliga morotsbröd med solrosfrön på toppen till frukost eller mellis. Morötter och yoghurt gör bröden både nyttiga och saftiga. Varma med smältande smör på påminner de om scones.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
6 st
3 morötter (3 motsvarar ca 300 g)
1/2 paket jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)
5 dl mild yoghurt (3%) plus extra till pensling
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl plus extra till utbakning
1 dl solrosfrön
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det tog flera timmar att jäsa degen, inte bara 1,5.
Anita
2024-03-03Kan man baka på 10% yoghurt?
Annika
2023-08-31Hej Annika! Vi har provbakat med 3 % men vi tror att det funkar lika bra med 10 %, du kan behöva späda ut den lite med t ex mjölk för att kunna lösa upp jästen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12är det några förändringar om jag bakar det i brödform ! ang. tid och värme mvh putte
Putte
2023-03-23Hej Putte! Vi har inte provbakat det och vet inte riktigt hur det skulle bli. Om du testar det så kan du behöva justera tiden i ugnen. Annars kan vi tipsa om detta bröd https://www.ica.se/recept/morots-och-palsternacksbrod-med-oliver-718203/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-23