Mjölkchokladglass med marshmallows och karamellsås
Lyxig hemlagad glass med mjölkchoklad, vanilj och marshmallows. Till glassen serverar du en ljuvlig karamellsås av vispgrädde, sirap och strösocker. En riktig höjdardessert som älskas av alla.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
1 liter
Mjölkchokladglass
100 g mjölkchoklad
1 vaniljstång
5 dl kaffegrädde (till vaniljgrädden)
1 1/2 dl strösocker
1 dl kaffegrädde (till äggblandningen)
6 äggulor
3 dl mini- marshmallows
Karamellsås
2 dl vispgrädde
1/2 dl vit sirap
50 g smör
1 dl strösocker
För alla
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Glassmeten behöver stå i kylen en natt för att få rätt konsistens och hållbarhet innan den körs i glassmaskinen.
Saknar du glassmaskin? Häll smeten i en bunke och frys ca 1/2 timme. Ta ut och vispa med elvisp varje halvtimme tills den har fått en krämig glasskonsistens, ca 4 gånger totalt.
Saknar du glassmaskin? Häll smeten i en bunke och frys ca 1/2 timme. Ta ut och vispa med elvisp varje halvtimme tills den har fått en krämig glasskonsistens, ca 4 gånger totalt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer