Linsburgare med rostad potatis

Betyg 3.1 av 5.117 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Linsburgare med rostad potatis

En blandning av bland annat gröna linser, champinjoner, färsk persilja och ost blir i detta recept en saftig och oemotståndlig vegoburgare. I kombination med den smakrika dressingen och de krispiga grönsakerna blir det en lyxig burgare full av smaker. Det självklara tillbehöret är ugnsrostad potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Linsburgare med rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 msk olivolja

Burgare

2 ägg
1 dl ströbröd
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
250 g champinjoner
1 dl riven ost
1/2 kruka persilja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olivolja (till stekning)

Dressing

2 msk dijonsenap
2 dl smetana

Tillbehör

1 silverlök
2 tomater
1 hjärtsallad
4 skivor levainbröd

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Ärligt talat.jag tycker om det mesta men detta var riktigt osmakligt. Smeten var lös och smaken usch.

    Elisabet

  • Vi var nöjda med burgarna. Jag kokade röda linser istället för färdigkokta gröna linser. Smeten var ganska lös men det gick bra att steka utan att de gick sönder. Jag stekte i smör och använde två stekspadar för att vända.

    Magnus

  • Ganska smaklös rätt. Burgarna borde "piffas" upp med någon smak. Sallad, tomat och lök i all ära men smakrikast var ändå dijondressingen.

    Maria

  • Blev alldeles för lösa, de höll inte ihop alls. Hällde upp smeten på en plåt och gjorde "ugnspannkaka" istället.

    Niklas

  • Hej. Dessa burgare föll oss inte i smaken. Tyckte de var smaklösa, mest ströbröd

    Marion

  • Hej Mikael och Else! Vi har lagat med både ströbröd och havregryn. Tyckte det sög upp lite bättre med ströbrödet och blev fastare. Men sen kan svampen variera lite i vattenmängd och det kan även bero på om man låter linserna rinna av ordenligt. Hoppas detta hjälper er till bättre linsburgare! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Jag tyckte också att smeten blev lös. Använde havregryn istället för ströbröd, med gott resultat.

    Else

  • Smeten var väldigt lös så man fick klicka i smeten i pannan, så vi tog i lite extra ströbröd för att det skulle gå lite lättare att steka dom. Annars väldigt gott.

    Mikael

Näringsvärde per portion

Energi3489 KJ / 828 kCal
Fett38.8 g
Salt5.01 g
Kolhydrater85.3 g
Protein26.2 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg
    Betyg 3.4 av 5.103 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokta gröna linser
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vegetariska piroger med fänkålsslaw
    Betyg 4.2 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lasagne med paprika och linser
    Betyg 4.3 av 5.86 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Soppgryta à la chorizo
    Betyg 3.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bulgur med linser ”Mujadara”
    Betyg 3.1 av 5.96 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad