Lammgryta med plommon, ingefära och kanel
Bjud på en riktig smakkavalkad med denna lättlagade marockanska gryta som du gör på lammgrytbitar, morot, katrinplommon, kanelstänger, lagerblad och spiskummin. Laga gärna grytan dagen före så smakerna hinner mogna ordentligt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
3 morötter
6 katrinplommon
600 g grytbitar av lamm (t ex bringa eller stek)
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk finhackad färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
3 kanelstänger
2 lagerblad
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl grovhackad persilja
För alla
Gör glutenfri: Servera med ris, quinoa eller bovete i stället för couscous.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1407 KJ / 336 kCal
Fett13 g
Salt5.59 g
Kolhydrater19 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och smakrikt! Hade inte katrinplommon hemma men tog russin istället- blev bra! Hade en hel bit av bogbladsstek med ben och lät hela biten ligga i vid kokningen. Gick lätt att lossa benet efter kokning.
Marit
2024-02-11Godaste grytan vi ätit. Alla smaker gifter sig med varandra. Denna lär det bli mååånga fler gånger.
Linda
2022-10-15Blev väldigt gott tyckte lyckat recept
Kajsa
2022-03-18