Sallad med hel dinkel och kyckling

Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
0
Sallad med hel dinkel och kyckling

En matig sallad med extra allt. I den smarriga salladen samsas dinkel och kyckling med kronärtskockshjärtan, torkade dadlar och tranbär, manchego och mandlar. Hittar du inte helt dinkel så ta matvete i stället.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Sallad med hel dinkel och kyckling

Ingredienser

4 portioner
2 dl  hel dinkel eller matvete
1   romansallad
250 g  tillagat kycklingkött t.ex. plockat kött från grillad kyckling (250 g tillagat motsvarar 1/2 grillad kyckling)
1   burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
1/2   torkade dadlar
1 dl  torkade tranbär
60 g  manchegoost
1 dl  skållade och skalade sötmandlar

Vinägrett

2 msk  vitvinsvinäger
1/2 msk  flytande honung
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
1 dl  kallpressad rapsolja

För alla

Gör glutenfri: ersätt dinkel med quinoa, bovete eller ris.
Gör mjölkproteinfri: ersätt manchegoosten med mjölkfritt ostalternativ t ex tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3138 KJ / 749 kCal
Fett44 g
Salt1.42 g
Kolhydrater50 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Halländsk dinkelsallad
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Manchegoost med olja
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvredadlar i ugn
Betyg 2.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllda dadlar
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dinkel med svamp
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tranbärssås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga