Kycklingpasta

Sugen på en krämig och smakrik kycklingpasta? Det här kycklingpasta-receptet bjuder på mör kycklingfilé, mild schalottenlök, aromatisk vitlök och söta soltorkade tomater i en lyxig gräddsås. Toppa med generöst med parmesan och njut av en pastarätt som snabbt blir en favorit vid middagsbordet.

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g kycklingfilé
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl strimlade soltorkade tomater (avrunna)
4 port penne (eller annan kort pasta)
1 förp babyspenat (à 65 g)
Till servering
riven parmesan
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan parmesanost.
Energi2884 KJ / 688 kCal
Fett31 g
Salt3.4 g
Kolhydrater58 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stOerhört gott, härliga smaker! La till några skedar tomatpesto i såsen och rev över mycket (!) parmesan.
Anne