Krämig svamppasta

Betyg 3.9 av 5.119 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Krämig svamppasta

Laga en härligt krämig svamp pasta med grädde, vitt vin, spenat, purjolök, timjan och parmesan. Den här pastarätten, som går lika bra att göra på kantareller som på Karljohanssvamp, är en lika lättlagad som festlig rätt och tilltalar de allra flesta.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Krämig svamppasta

Ingredienser

4 portioner
400 g svamp (t ex kantareller, Karljohanssvamp och champinjoner)
4 msk smör
1/2 tsk salt
1 purjolök
3 dl torrt vitt vin (ej matlagsningsvin)
3 dl vispgrädde
1 msk finhackad färsk timjan
250 g färsk bladspenat
400 g pasta (t ex strozzapreti)
1 dl pastavatten
2 dl finriven parmesan
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jättegott. Jag stekte bacontärningar och persilja och la in. Blev bra sälta.

    Anette

  • Så gott och krämigt

    Nina

  • Använde minifraiche istället för grädde, hade även i vitlök, svartpeppar och grönsaksbuljong i såsen för mer smak!

    Ninorta

  • Riktigt gott blev det! Kräver lite finlir med smakerna och tålamod vid ihoprörningen, men bra smakkombo där allt fick komma fram.

    Magnus

  • Rent för mycket vatten i såsen. Absolut Max 0,5 dl eller skippa det helt. Annars jättegott.

    Marianne

  • smaklöst

    Birgitta

  • Mycket gott! Hade även med vitlök och tillsatte inte två dl pastavatten utan max en halv dl.

    Johan

  • Jag la till vitlök och små broccolibuketter, tog bort spenaten. Blev så gott, vi kunde inte sluta att äta !!

    Inger

  • Jag använde 2,5 dl vitt matlagningsvin och det blev hemskt. Smakar bara syrligt och vinet tog över all smak! 3 dl känns alldeles för mycket.. Två matskedar hade nog varit mer passande. Synd, för stod i köket en bra stund :(

    Nicole

    Hej Nicole! Vad tråkigt att det inte smakade gott. Vi provlagade med "vanligt" vitt vin, vissa matlagningsvin har relativt hög syra som kan ta över andra smaker. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Tog 1 dl pastavatten och ångrade det snabbt.. Det blev bara rinnigt

    Malin

Näringsvärde per portion

Energi3932 KJ / 940 kCal
Fett50 g
Salt2 g
Kolhydrater80 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Krämig pasta med svampragu
    Betyg 4.4 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med svamp och fläskkarré
    Betyg 4.3 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Canneloni med ramslök och ricotta
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad