Krämig svamppasta

Laga en härligt krämig svamp pasta med grädde, vitt vin, spenat, purjolök, timjan och parmesan. Den här pastarätten, som går lika bra att göra på kantareller som på Karljohanssvamp, är en lika lättlagad som festlig rätt och tilltalar de allra flesta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Ingredienser
4 portioner
400 g svamp (t ex kantareller, Karljohanssvamp och champinjoner)
4 msk smör
1/2 tsk salt
1 purjolök
3 dl torrt vitt vin (ej matlagsningsvin)
3 dl vispgrädde
1 msk finhackad färsk timjan
250 g färsk bladspenat
400 g pasta (t ex strozzapreti)
1 dl pastavatten
2 dl finriven parmesan
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3932 KJ / 940 kCal
Fett50 g
Salt2 g
Kolhydrater80 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stJättegott. Jag stekte bacontärningar och persilja och la in. Blev bra sälta.
Anette
Så gott och krämigt
Nina
Använde minifraiche istället för grädde, hade även i vitlök, svartpeppar och grönsaksbuljong i såsen för mer smak!
Ninorta
Riktigt gott blev det! Kräver lite finlir med smakerna och tålamod vid ihoprörningen, men bra smakkombo där allt fick komma fram.
Magnus
Rent för mycket vatten i såsen. Absolut Max 0,5 dl eller skippa det helt. Annars jättegott.
Marianne
smaklöst
Birgitta
Mycket gott! Hade även med vitlök och tillsatte inte två dl pastavatten utan max en halv dl.
Johan
Jag la till vitlök och små broccolibuketter, tog bort spenaten. Blev så gott, vi kunde inte sluta att äta !!
Inger
Jag använde 2,5 dl vitt matlagningsvin och det blev hemskt. Smakar bara syrligt och vinet tog över all smak! 3 dl känns alldeles för mycket.. Två matskedar hade nog varit mer passande. Synd, för stod i köket en bra stund :(
Nicole
Hej Nicole! Vad tråkigt att det inte smakade gott. Vi provlagade med "vanligt" vitt vin, vissa matlagningsvin har relativt hög syra som kan ta över andra smaker. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Tog 1 dl pastavatten och ångrade det snabbt.. Det blev bara rinnigt
Malin