Kräftcappuccino

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
2
Kräftcappuccino

Det är nog inte varje dag dina gäster blir bjudna på en kräftcappuccino. Soppan innehåller spännande aromer från bland annat kräftskal, morötter, vitt vin och konjak. Toppat med det fluffiga mjölkskummet och ostpinnar är förrätten en succé!

Kräftcappuccino

Ingredienser

4 portioner
skal från 1 kg  kräftor
1   liten morot
1 msk  margarin eller smör
1 msk  tomatpuré
1 l  vatten
1 dl  vitt vin
1 dl  vispgrädde
1 msk  vetemjöl
1 1/2 msk  konjak eller sherry
1/2 tsk  salt
1 krm  kajennpeppar
1 dl  lättmjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Har nu gjort detta recept 3ggr 2 med skal som de står och en gång på fond, men får inte till de!! De smakar riktigt illa. Vad kan ha gått så fel, finns de någon förklaring tro?

Marlen

2005-05-23

Kanongott! (om det nu passar med ett sådant uttryck). Detta går även bra att göra med räkskal.

Emma

2003-08-08

Testa liknande recept

Cajun-kryddade "svenska" kräftor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Runes heta kräftor
Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftsoppa
Betyg 2.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftsoppa (grundrecept)
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ost- och kräftrulle med dill och gurka
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cajunkräftor
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga