Recept: Köttfärssoppa med kardemumma
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Köttfärssoppa med kardemumma

67 röster

Behaglig köttfärssoppa med spännande smaker av kardemumma och kanel. Med paprika, lök och potatis kan du vara säker på en mättande soppa! Det smaskigaste sättet att servera rätten på är med en klick yoghurt och rykande färskt bröd.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 potatisar
  • 1 paprika
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 1/2 tsk hela kardemummakärnor
  • salt och peppar
  • 1 smulad köttbuljongtärning
  • 500 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • bladpersilja

Till servering

  • yoghurt
  • bröd

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Skala, ansa och skär potatisar och paprika i tärningar.
  2. Bryn köttfärs i olja i en gryta. Krydda med malen kanel, hela kardemummakärnor stötta, salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med 2-3 min. Tillsätt smulad köttbuljongtärning.
  3. Häll över krossade tomater och vatten. Rör om och låt koka upp. Rör i potatis och paprika låt soppan koka under lock ca 20 min.
  4. Rör ner strimlad bladpersilja.
  5. Till servering: Servera soppan med yoghurt och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: servera med naturell sojayoghurt eller Sour Supreme (innehåller soja).