Köttfärssoppa med kardemumma
Behaglig köttfärssoppa med spännande smaker av kardemumma och kanel. Med paprika, lök och potatis kan du vara säker på en mättande soppa! Det smaskigaste sättet att servera rätten på är med en klick yoghurt och rykande färskt bröd.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 potatisar
1 paprika
400 g köttfärs
1 msk olja
1 1/2 tsk malen kanel
1 1/2 tsk hela kardemummakärnor
salt och peppar
1 smulad köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
6 dl vatten
bladpersilja
Till servering
yoghurt
bröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: servera med naturell sojayoghurt eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Favorit som görs ofta!
Linda
2021-10-20Snabb, enkel och supergod soppa! Klippt gräslök och Smetana till höjde smakerna ytterligare.
Jenny
2012-07-01Bytte ut potatisen mot palsternacka och morot. Blev mycket lyckat och lite mer stuns.
Caroline
2012-03-13