Köttfärs- och zucchinigratäng

Mättande köttfärs- och zucchinigratäng som du tillagar på mindre än 45 minuter. Ingredienser som basilika, squash, nötfärs, tomater och sambal oelek ger denna gratäng en fyllig och god smak.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2000

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 msk olja
500 g köttfärs eller hushållsfärs
1/2 dl hackad färsk basilika eller 3 tsk torkad (för 4 port)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 köttbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
2 zucchinis (2 zucchinis motsvarar ca 600 g)
olja
2 dl riven ost
Gör så här
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med nötfärs
Energi1956 KJ / 466 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater12 g
Protein31 g
Kommentarer
Super gott lite sting i tack vare sambal oelek Gott med lite tuggmotstånd.
Inga-lill
2025-05-22Hej! När ni skriver 466kcal/portion hur många gram är då portionen på?
Anna
2025-05-07Hej Anna! Det beräknar vi inte utan vi vi delar receptet bara på antal portioner. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-05-07Jag gjorde om receptet litegrann, jag hade ris i och créme fraiche och jag hyvlade över Västerbottenost. Jag använde mer buljong också och lite paprikakräm istället sambal oelek. Det blev såå himla gott med lite färsk sallad till.
Ilona
2025-05-04