Korvgryta

Chorizo, kidneybönor, paprika och krossade tomater utgör grunden till den här mustiga och smakrika korvgrytan. Den smaksätts med spiskummin och sambal oelek och serveras med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller pasta
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 röd paprika
300 g chorizo
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
140 g tärnat bacon
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 dl vatten
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar
1 förp majskorn (à 150 g)
1 romansallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2978 KJ / 710 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater71 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
25 stSupergott och smakrikt!
Emelie
Var gott. Använde vanlig grillkorv. Ingen paprika, bacon, sambal eller vatten. Tog grädde, cremefraishe och chilisås i istället. Sonen på 8mån åt med god aptit också fast utan salt.
Victoria
Rätt schysst faktiskt, blir dock en annan korv nästa gång, tycker skinnet är för segt på chorizo så det blir lite svårtuggat.
Johannes