Korv med morotssallad och rostad lök
En krämig morotssallad, som du gör med gräddfil och kryddas med senap och ketchup, blir riktigt gott till grillkorven. Med ett enkelt potatismos till, och strössla med den rostade löken som grädde på moset!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
2 morötter
1 1/2 dl gräddfil
1 msk senap
1 msk ketchup
salt och peppar
500 g grillkorv
1 tsk olja
2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
1 dl rostad lök
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven och den rostade löken. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: rostad lök kan innehålla gluten.
Gör laktosfri: använd gräddfil, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2850 KJ / 681 kCal
Fett42.6 g
Kolhydrater60.5 g
Protein18.9 g
Kommentar
Enkelt och väldigt gott!
Malin
2014-02-19