Klassisk kålpudding
Ett smakrikt recept på klassisk kålpudding. Du gör puddingen av bland annat grötris, vitkål, mjölk, sirap, lök, blandfärs och ägg. Tillaga i ugn och servera härligt varm med kokt potatis och rårörda lingon.
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl grötris
1/2 vitkålshuvud
1 dl vatten
2 dl mjölk
4 msk sirap
1 gul lök
400 g blandfärs
2 ägg
3 msk smör att steka i
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör att ringla över
För alla
Kålpuddingen är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserad ersättning. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra grund
Fredrik
2024-04-28Bra grundrecept och sedan lite tweak så blir det super
Ann-louise
2024-01-12Mkt välsmakande nöjd
Christin
2023-12-13