Klassisk kalops

Den här klassiska kalopsen fyller dig med välbehag. Mört kött, spänstiga morötter och lök fräser du med kalvfond, lagerblad och kryddpepparkorn och blir till en komplett och gudomlig middag serverat med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Ingredienser
4 portioner
1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
4 morötter (4 morötter motsvarar ca 400 g)
2 gula lökar
1 msk smör
1 msk olja
3 lagerblad
30 kryddpepparkorn
1 liter vatten
2 msk konc kalvfond
1 1/2 msk majsstärkelse
salt från kvarnen
peppar från kvarnen
Till servering
kokt potatis
inlagda rödbetor
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med potatis och rödbetor men utan bröd till servering.
Energi2921 KJ / 670 kCal
Fett24 g
Salt5 g
Kolhydrater56 g
Protein58 g
Kommentarer
Köttet får en mer genomträngande smak ju längre det får stå själv föredrar jag stärkelsen direkt vid uppkoket och då fylla på lite mr stärkelse efter behov, lägger även till en buljongtärning under uppkoket, Blir saftigt och utsökt gott, kan varmt rekommenderas till er
Henrik
2025-06-06Supergott! Smakar som mammas💕 Ett tips; lägg i kryddpeppar efter att du skummat bort fettet. Blir mycket enklare
Charlotte
2025-06-04Fattar inte hur såsen i grytan blir så snygg & brun? Min blev bara genomskinlig, typ som lite halvdassigt vatten haha… Men smaken är 10/10
Saga
2025-05-13