Kanelbullar i långpanna med vaniljkräm

Betyg 3.1 av 5.
39 personer har röstat
2
Kanelbullar i långpanna med vaniljkräm

Ett underbart recept på smaskiga kanelbullar med vaniljkräm i långpanna. Du gör bullarna av bland annat vaniljstång, mjölk, ägg, smör, kanel, mjöl, ägg och florsocker. Perfekt att servera på kalas till många!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Kanelbullar i långpanna med vaniljkräm

Ingredienser

20 bullar

Vaniljkräm

1/2   vaniljstång
5 dl  mjölk (3 %)
1 1/3 dl  socker
6   äggulor
1 dl  majsstärkelse

Fyllning

150 g  rumsvarmt smör
1 1/3 dl  socker
2 msk  vaniljsocker
1 1/2 msk  kanel

Vetedeg

3 1/2 tsk  kardemummakärnor
50 g  jäst
5 dl  kall mjölk (3 %)
2 1/3 dl  socker
1 tsk  salt
200 g  rumsvarmt smör i bitar
ca 18 dl  vetemjöl
smör till formen
florsocker att pudra över

Pensling

1   ägg
1/2 msk  vatten

Glasyr

2 dl  florsocker
1 1/2 msk  vatten

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre, och byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda bullar!

Annika

2012-04-03

Gjorde halva satsen och satte den i en springform.Det blev en lagom stor butterkaka att bjuda på.

Eva

2011-03-13

Testa liknande recept

Rabarberbulle
Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämbulle
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummakringlor
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Babka med choklad
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörbullar
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelsnäcka
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga