Julpasta med kyckling och stekt brysselkål

Har du aldrig provat julmust i matlagningen bör du prova denna julpasta med kyckling och stekt brysselkål. Pastan får en fin kamrat i den krämiga såsen där brysselkålen och champinjonerna står för det fina tuggmotståndet i pastarätten.

Ingredienser
4 portioner
300 g rigatonipasta
1 vitlöksklyfta
500 g brysselkål
250 g champinjoner
1 1/2 msk socker
1/2 msk vitvinsvinäger
3/4 dl vatten
1 msk smör eller margarin
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Kyckling
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
2 dl julmust
2 dl crème fraiche
1 hönsbuljongtärning eller konc fond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc kycklingfond)
1 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
morotsstavar
Gör så här
00:05:00
00:03:00
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stVi gjorde den precis med Lagrad Julmust, mycket god. Rekommenderas att testa olika sorters Julmust för olika touch på smaken, senast blev det en must lagrad 6 månader på romfat. :)
Filip
Har blivit en tradotion att göra hos oss, jättegott! Vi gör den med oumph i stället för kyckling, funkar jättebra.
Christina
Rätten är god men väl söt. Hoppa över sockret, sötman från julmusten räcker troligen. Bytte ut brysselkålen mot babyspenat, det fungerade fint.
Martina