Julpasta med kyckling och stekt brysselkål

Har du aldrig provat julmust i matlagningen bör du prova denna julpasta med kyckling och stekt brysselkål. Pastan får en fin kamrat i den krämiga såsen där brysselkålen och champinjonerna står för det fina tuggmotståndet i pastarätten.

Ingredienser
4 portioner
300 g rigatonipasta
1 vitlöksklyfta
500 g brysselkål
250 g champinjoner
1 1/2 msk socker
1/2 msk vitvinsvinäger
3/4 dl vatten
1 msk smör eller margarin
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Kyckling
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
2 dl julmust
2 dl crème fraiche
1 hönsbuljongtärning eller konc fond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc kycklingfond)
1 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
morotsstavar
Gör så här
00:05:00
00:03:00
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stVi gjorde den precis med Lagrad Julmust, mycket god. Rekommenderas att testa olika sorters Julmust för olika touch på smaken, senast blev det en must lagrad 6 månader på romfat. :)
Filip
Har blivit en tradotion att göra hos oss, jättegott! Vi gör den med oumph i stället för kyckling, funkar jättebra.
Christina
Rätten är god men väl söt. Hoppa över sockret, sötman från julmusten räcker troligen. Bytte ut brysselkålen mot babyspenat, det fungerade fint.
Martina
Mycket gott! Har gjort detta flera gånger men äter det tillsammans med ris istället. Eftersom barnen inte heller är så glada i brysselkål så grillar jag dem i ugnen med olivolja och salt istället.
Malena