Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Honungsbröd

Betyg
5 röster

Mjukt och gott bröd med ingredienser som honung, rågsikt, filmjöl och blandande brödkryddor. Honungsbrödets styrka ligger i att brödet håller sig fräscht och mjukt länge samt att det är relativt lättlagat.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001.

Ingredienser

  • 2 tsk blandade brödkryddor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 l rågsikt
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl honung

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 C.
  2. Smörj en bakform på 2 liter (för 1 bröd).
  3. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Rör ner filmjölken och honungen. Arbeta ihop till en deg och fördela i formen.
  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter, eller tills det är känns klart. Låt det svalna på galler.