Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås

Bjud på en gyllene helstekt kyckling med smakfull sås på söndagsmiddagen. Lägg in vitlök och syrlig apelsin under kycklingskinnet och stek kycklingen i ugn med rotfrukter. Servera den saftiga fågeln med rotfrukter och smaskig glögg- och apelsinsås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011

Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås

Ingredienser

4 portioner
3 vitlöksklyftor
1 apelsin
3 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
2 krm salt
1 krm peppar
1 stor kyckling (à ca 1,5 kg)
900 g delikatesspotatis (t ex cherie)
200 g palsternacka
1/2 tsk salt (att strö över potatis och palsternacka)
200 g sugarsnap peas
salt
peppar

Glögg- och apelsinsås

finrivet skal av 1/2 apelsin
1 dl apelsinjuice
1 dl lättglögg
2 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 tsk kinesisk soja
1 krm sambal oelek
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 msk kallt vatten
1 msk smör eller margarin

Gör så här

00:20:00
00:30:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2702 KJ / 647 kCal
Fett22.7 g
Kolhydrater53.7 g
Protein50.1 g

Testa liknande recept

  • Glögga upp såsen
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med dragon- och morotsbulgur
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel fisk- och skaldjursgryta
    Betyg 3.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad